English Utolsó frissítés: 2023-12-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-12-04

hun eng Utolsó frissítés: 2023-12-04 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Zöld szabványok fesztiválokhoz és kulturális eseményekhez

A fesztivál szezon során a fesztiválszervezők keményen dolgoznak, és a hatóságok rendelik meg az ajánlott beszállítókat és szolgáltatásokat. A LIFE GreenFEST segíti a közigazgatásokat a környezetbarátabb vásárlási intézkedések elfogadásában a fenntarthatóbb ajánlatok révén.

A hatóságok jelentős támogatói lehetnek a fenntartható szolgáltatásoknak a jelentős vásárlóerő miatt. A szolgáltatások és az áruk kiválasztása és az ellátási láncok korszerűsítése révén segíthetik az országokat az erőforrás-hatékonyabb gazdaságok felé.

De segítségre van szükségük a váltáshoz. Olaszországban 2015 óta kötelező a zöld közbeszerzés és a minimális környezetvédelmi kritériumok. A kulturális tevékenységek területén azonban még nem léteznek a zöld közbeszerzésekre vonatkozó európai közös kritériumok.

A LIFE GreenFEST projekt az állami hatóságok képzésére összpontosít Olaszországban, hogy környezetbarátabb, fenntarthatóbb termékeket válasszanak, amikor kulturális eseményekre, például zenei fesztiválokra, műsorokra vagy kiállításokra pályáznak. Ez a zöld közbeszerzés néven ismert folyamat megmutatja, hogy a hatóságok hogyan vásárolnak olyan termékeket és szolgáltatásokat, amelyek egész életciklusuk során csökkentett környezeti hatással rendelkeznek.

https://ec.europa.eu/easme/en/news/setting-green-standards-festivals-and-cultural-events

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2018.12.14.

A LIFE támogatja a nemzetközi biodiverzitási erőfeszítéseket a Biológiai Sokféleség Egyezmény Részes Felei Konferenciájának 14. ülésén

LIFE hírek2020.10.19.

LIFE4OAKFORESTS: Tölgyes túra

LIFE hírek2020.05.05.

2020-as LIFE CLIMA önerő-támogatási felhívás!