Utolsó frissítés: 2020-06-04

Frisítés dátuma: 2020-06-04

hun eng Utolsó frissítés: 2020-06-04 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Hatvannégy magyar pályázat érkezett a 2019-es LIFE pályázati kiírásra

Hatvannégy magyar – vagy magyar partnert is tartalmazó nemzetközi konzorcium által benyújtott – pályázat érkezett az EASME-hez a 2019-es LIFE pályázati kiírásra

Huszonöt hazai vonatkozású természetvédelemi témájú pályázat érkezett a hagyományos LIFE pályázati kiírásra, amelyből öt az irányítás és tájékoztatás projektekre vonatkozik. Hét projektet koordinálnak magyarok, tizennyolc projekt esetében nemzetközi konzorcium tagja magyar partner. Környezetvédelmi témakörben a hagyományos LIFE kiírásra is huszonöt hazai pályázat érkezett, melyből 14 db pályázatot a Környezet és erőforrás-hatékonyság, 11 db pályázatot a Környezetvédelmi irányítás és tájékoztatás kiemelt területen nyújtottak be. Mindebből nyolc projektet koordinálnak magyarok, tizenhét projekt esetében pedig nemzetközi konzorcium tagja magyar partner.

A hagyományos LIFE éghajlat-politikai projektekre tizennégy pályázatot adtak be – ebből három az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésére irányuló projektekre, hat az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás témájú projektekre, a fennmaradó öt pedig irányítás és tájékoztatás projektekre vonatkozik. Négy éghajlat-politikai projektet koordinálnak magyarok, kilenc projekt esetében magyar tagja van a nemzetközi konzorciumnak.

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2019.05.08.

Meghívó a X. LIFE Klímapolitikai Tréningre

LIFE hírek2017.07.11.

Megjelent a júniusi LIFE Hírlevél

LIFE hírek2016.12.15.

Nemzeti kapcsolattartói workshopon és konferencián vettek részt a magyar LIFE csapat tagjai Zágrábban