Utolsó frissítés: 2020-04-08

Frisítés dátuma: 2020-04-08

hun eng Utolsó frissítés: 2020-04-08 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Környezetvédelmi tippek otthonra - környezettudatosság a konyhában

  • Vásároljon energiatakarékos háztartási készülékeket! Az EU-ban számos mindennapi használatú termék (például hűtőszekrények, mosogatógépek vagy sütők) viseli az uniós energiahatékonysági címkét, hogy segítse a vásárlókat az energiahatékony modellek kiválasztásában. A skála két végét az A+++ (leginkább energiahatékony) és a G osztályba tartozó (legkevésbé energiahatékony) árucikkek képviselik. Egy A+++ címkével ellátott mosogatógép például feleannyi energiát fogyaszt, mint egy D besorolású termék.
  • Ellenőrizze, hogy megfelelően záródik-e sütője! Ha ki kell cserélnie sütőjét, válasszon A besorolású modellt. Ezzel a termék teljes élettartama alatt akár 200 eurót takaríthat meg egy D címkével ellátott sütő energiaköltségéhez képest.
  • Kézi mosogatás helyett használja inkább mosogatógépét! A korszerű mosogatógépek kevesebb vizet és energiát fogyasztanak, ráadásul legtöbbjük rendelkezik energiatakarékos üzemmóddal. Ugyanakkor fontos, hogy csak akkor használja gépét, ha már megtelt!
  • Csak annyi vizet forraljon fel, amennyire szüksége van! Ha csak pár percre hagyta a vízforralóban a felmelegített vizet, nem kell újra felforralnia.

Forrás: https://ec.europa.eu/clima/citizens/tips_hu?fbclid=IwAR2fTNPKdhl3SvK37hcnHrcaW2IIX3rg-1G4vS4Rw-VXYHcr_2cLPdEimoE

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2018.03.23.

WWF Föld Órája 2018

Hírek a nagyvilágból2018.02.25.

Ingyenes tömegközlekedéssel az élhető városokért

Hírek a nagyvilágból2018.06.22.

Két év múlva 20 százalékban zöld energiát kéne használnunk