English Utolsó frissítés: 2021-12-15
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2021-12-15

hun eng Utolsó frissítés: 2021-12-15 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE IP HungAIRy: Ön is fával tüzel? - Most jó fát tehet a tűzre!

A fűtési időszakban gyakran lehet arról hallani, hogy Magyarország több településén is rossz a levegő minősége. A HungAIRy LIFE integrált projekt célul tűzte ki a levegőminőség javítását, többek között a tűzifa ellátási lánc optimalizálásával. Kérjük, hogy segítse munkánkat egy kérdőív kitöltésével!

Az utóbbi évek tendenciáit figyelembe véve, Európa szerte egyre nagyobb az igény a fára, mint tüzelő- és nyersanyagra. Ezzel együtt sajnos az illegális fakitermelés és kereskedelem is folyamatosan veszélyezteti a fával borított területek fenntartható hasznosítását. 

Ezzel párhuzamosan Magyarországon még mindig probléma a nem megfelelő tüzelőanyaggal történő fűtés, mely jelentős mértékben hozzájárul a rossz levegőminőség kialakulásához.

A HungAIRy projekt egyik eleme a tűzifa ellátási lánc szereplőinek vizsgálata, a fa alapú biomassza előállításának feltérképezése, valamint a lakossági fűtési szokások felmérése, különös hangsúlyt fektetve a fatüzelés kérdésére. 

A fent nevesített problémák megoldásnak előmozdítása érdekében összeállítottunk egy kérdőívet a fűtési szokásokról. A kérdőív kitöltése kb. 8-10 percet vesz igénybe. Válaszaival Ön is hozzájárulhat egy tisztább levegőjű fűtési időszak eléréséhez!

Az online kérdőív elérhető itt.

Az anonim kérdőív kitöltésére bárkinek lehetősége van 2021. január 31-ig.

Forrás: http://www.hungairy.hu/node/84

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2017.05.10.

LIFE Infonap 2017

LIFE hírek2017.01.19.

Idegenhonos inváziós fajok - szakmai nap

LIFE hírek2019.06.24.

A fák élete: Lengyelország óriási erdőjének megfigyelése és modellezése