English Utolsó frissítés: 2022-11-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-11-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-11-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

A természet a jövőnk záloga

Felgyorsult világunkban egyre kevesebb alkalma, éppen ezért egyre nagyobb igénye van az embereknek a természetben töltött időre. Ezért különösen fontos, hogy megőrizzük hazai erdeinket és országszerte növeljük a fával borított területeket. Az Agrárminisztériumban is ebben a szellemben dolgozunk – hangsúlyozta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a zebegényi országfásítási programon.

Újabb állomáson, ezúttal Zebegényben ültették el a települéfásítási program keretében megigényelt 20 db fát. Zambó Péter az eseményen kiemelte, hogy a településfásításnak köszönhetően közel 500 településen, 2 ütemben, összesen 1200 db sorfát ültetnek el országszerte. A program az ország fával borított területének növeléséhez is hozzájárul, emellett cél, hogy felhívják a települések figyelmét a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatási lehetőségre.

Az agrártárca államtitkára ismertette, hogy egy évvel ezelőtt jelentették be a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásainak növelését, ami meghozta a várt eredményt. Az intézkedéseknek köszönhetően több mint 17 ezer hektár új erdő telepítésére és 3000 hektár iparifa ültetvény létesítésére adtak be kérelmet a gazdák.

(AM Sajtóiroda/MTI)

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2018.08.24.

Bioalapú biztonsági védőburkolatot az EU útjaira

Hírek a nagyvilágból2018.03.29.

Beavatkozást sürgetnek a csendes-óceáni szemétsziget megszüntetésére

Hírek a nagyvilágból2018.07.30.

Méhek segítenek Róma légszennyezettségének tanulmányozásában