English Utolsó frissítés: 2023-12-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-12-04

hun eng Utolsó frissítés: 2023-12-04 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

A természet a jövőnk záloga

Felgyorsult világunkban egyre kevesebb alkalma, éppen ezért egyre nagyobb igénye van az embereknek a természetben töltött időre. Ezért különösen fontos, hogy megőrizzük hazai erdeinket és országszerte növeljük a fával borított területeket. Az Agrárminisztériumban is ebben a szellemben dolgozunk – hangsúlyozta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a zebegényi országfásítási programon.

Újabb állomáson, ezúttal Zebegényben ültették el a települéfásítási program keretében megigényelt 20 db fát. Zambó Péter az eseményen kiemelte, hogy a településfásításnak köszönhetően közel 500 településen, 2 ütemben, összesen 1200 db sorfát ültetnek el országszerte. A program az ország fával borított területének növeléséhez is hozzájárul, emellett cél, hogy felhívják a települések figyelmét a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatási lehetőségre.

Az agrártárca államtitkára ismertette, hogy egy évvel ezelőtt jelentették be a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásainak növelését, ami meghozta a várt eredményt. Az intézkedéseknek köszönhetően több mint 17 ezer hektár új erdő telepítésére és 3000 hektár iparifa ültetvény létesítésére adtak be kérelmet a gazdák.

(AM Sajtóiroda/MTI)

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2018.01.22.

Életbe lépett a világ egyik legszigorúbb rendelkezése a műanyag-mikroszemcsék korlátozásáról

Hírek a nagyvilágból2018.10.16.

Biogazdaság: Új uniós stratégia Európa fenntartható fejlődéséért

Hírek a nagyvilágból2017.09.25.

Nemcsak bort, napenergiát is tankolhatunk a Bock Pincészetnél!