Utolsó frissítés: 2020-10-21

Frisítés dátuma: 2020-10-21

hun eng Utolsó frissítés: 2020-10-21 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

A természet a jövőnk záloga

Felgyorsult világunkban egyre kevesebb alkalma, éppen ezért egyre nagyobb igénye van az embereknek a természetben töltött időre. Ezért különösen fontos, hogy megőrizzük hazai erdeinket és országszerte növeljük a fával borított területeket. Az Agrárminisztériumban is ebben a szellemben dolgozunk – hangsúlyozta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a zebegényi országfásítási programon.

Újabb állomáson, ezúttal Zebegényben ültették el a települéfásítási program keretében megigényelt 20 db fát. Zambó Péter az eseményen kiemelte, hogy a településfásításnak köszönhetően közel 500 településen, 2 ütemben, összesen 1200 db sorfát ültetnek el országszerte. A program az ország fával borított területének növeléséhez is hozzájárul, emellett cél, hogy felhívják a települések figyelmét a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatási lehetőségre.

Az agrártárca államtitkára ismertette, hogy egy évvel ezelőtt jelentették be a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásainak növelését, ami meghozta a várt eredményt. Az intézkedéseknek köszönhetően több mint 17 ezer hektár új erdő telepítésére és 3000 hektár iparifa ültetvény létesítésére adtak be kérelmet a gazdák.

(AM Sajtóiroda/MTI)

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2017.07.31.

Elborítja a Földet a műanyag hulladék

Hírek a nagyvilágból2017.12.15.

Magyarország elkötelezett a természeti erőforrások és értékek megőrzésében

Hírek a nagyvilágból2017.08.25.

Nagy-Britanniában 23 évet adnak a hagyományos autóknak